|
Off
Nov 25, 2010 23:39:38 GMT 1
Post by Enz on Nov 25, 2010 23:39:38 GMT 1
Bármiről lehet beszélni (kivéve amiről nem).
|
|
|
Off
Mar 8, 2012 20:36:17 GMT 1
Post by Enz on Mar 8, 2012 20:36:17 GMT 1
Gyakrabban használhatnánk ezt a felületet ha valami komolyabb vitás kérdést kell megbeszélni, mert a chattel és MSN-nel ellentétben tartós nyomot hagy és mindenki számára olvasható, így ha valami messzebbre kihatóban egyezünk meg, akkor visszakövethetõ lesz annak is, aki késõbb csatlakozik be.
|
|
|
Off
Mar 8, 2012 23:12:47 GMT 1
Post by sithlord on Mar 8, 2012 23:12:47 GMT 1
Ebben igazad van Laci! Nekem is jobb lenne itt megosztani a dolgokat:
Brodrig, jó lett a postod, különösen az emlékezés Anakinra tetszett. Van egy olyan érzésem hogy Bent tanítványul akarja Smordre vagy tévedek?
|
|
|
Off
Mar 9, 2012 15:27:19 GMT 1
Post by sithlord on Mar 9, 2012 15:27:19 GMT 1
Bocs hogy nem zártuk le a Vjuni tárgyalásokat, de majd Doriana visszaemlékezik úgymond a tárgyalások sikerére... A lényeg hogy az eljövendő ESB szeretné a Nagai Harcosokat a maga oldalán látni szövetségesként. És ha már itt tartunk: mi lenne ha Darth Enz is egy Nagai harcos lenne, akit úgymond a jövőben a Császárságba látogató Wenthar felfedez? A Legacy képregény egyik leggyilkosabb Sithje is Nagai volt
|
|
|
Off
Mar 9, 2012 16:01:27 GMT 1
Post by Enz on Mar 9, 2012 16:01:27 GMT 1
Bocs hogy nem zártuk le a Vjuni tárgyalásokat, de majd Doriana visszaemlékezik úgymond a tárgyalások sikerére... A lényeg hogy az eljövendő ESB szeretné a Nagai Harcosokat a maga oldalán látni szövetségesként. És ha már itt tartunk: mi lenne ha Darth Enz is egy Nagai harcos lenne, akit úgymond a jövőben a Császárságba látogató Wenthar felfedez? A Legacy képregény egyik leggyilkosabb Sithje is Nagai volt Gondoltam, hogy valami hasonlót szeretnél, én ezért játszottam le a reakciót serennói részrõl. Ami Enzet illeti, úgy látszik nagyon egy rugóra jár az agyunk, én is kb. pont ugyanezt képzeltem el.
|
|
|
Off
Mar 9, 2012 20:18:27 GMT 1
Post by Lord Brodrig on Mar 9, 2012 20:18:27 GMT 1
Irtam a Cato Nemoidiára. Majd még folytatom
|
|
|
Off
Mar 19, 2012 0:05:04 GMT 1
Post by Enz on Mar 19, 2012 0:05:04 GMT 1
Egyébként Darth Krayttal mi van a mostani játékban? Lehet volt szó róla, nem pótoltam még a hosszú kimaradásomat, de érdekelne. A másik: meg kéne egyezni mit használunk magyaros, mit angolos alakban, mert most elég nagy katyvasz van. Például a hajóneveket (Ezeréves Sólyom), hajótípusneveket (Koréliai korvett), bolygóneveket (Tatuin), híres szereplõk nevét (Szrípió - tényleg láttam így egy könyvben) tipikusan nem kéne magyaros formába írni, mert ez legalább annyira gáz, mint a Verne Gyula névalak. Viszont az eszközöknél, fegyvereknél törekedni kéne a magyaros megnevezésre, hogy egyértelmûek legyenek mindenki számára (pl. én nagy nehezen kikerestem az egyik Legacy képregénybõl, hogy az egyik Vong cucc neve puffanóbogár és egész jól visszaadja a funkcióját).
|
|
|
Post by sithlord on Mar 19, 2012 0:34:11 GMT 1
Darth Krayt szerintem ne szerepeljen, amúgy is a Korribanon nem tud elrejtőzni, ahogy a Legacyben volt mert Wenthar és Sordis feldarabolná. Jobbak a mi Sithjeink Továbbá én a magam részéről nem szeretném mindenben a Legacyt követni, mert sajnos voltak abban rosszul sikerült dolgok is. Pl Krayt nekem egyáltalán nem tetszik, hogy megosztja a hatalmát minden Sithtel Meg ugye a Korribanon a játékunk szerint egy kiépített infrastruktura van és a Sith Egyház központi bolygója. A Legacyben csak egy letarolt kőgolyó, ahol Krayt nyugodtan rejtőzködhet. Esetleg Waranous lehet Krayt, ő most amúgy is félig Vong félig ember
|
|
|
Off
Mar 19, 2012 14:27:19 GMT 1
Post by Grodin Tierce on Mar 19, 2012 14:27:19 GMT 1
Attól, hogy valamit valaki lefordított magyarra, még nem biztos, hogy az úgy a lehető legjobban is sikerült.. Magánvéleményem szerint például a puffanóbogár elég hülyén hangzik. ( thudbug, ha jól emlékszem?) Puff, egy bogár. Lehetne inkább csattanó, ütköző, nem tudom Szerintem amúgy amiről tudjuk, hogy vagy eleve SW-beli idegen nyelven van, vagy tulajdonnév, azt hagyjuk angolos (eredeti alakú) formában, és törekedjünk az eszerinti ragozásra is. Amúgy ugyanezt csináljuk, ha saját magunk által kitalált alakokkal, vagy helyszínekkel dolgozunk, ösztönösen is. (pl. Cosra és nem Kozra) Dőlt betűvel mindig jelezhető, ha nem egyértelmű. Ami kevert (pl. amphistaff), ott meg lehetne kötőjelezni. Más javaslat?
|
|
|
Off
Mar 20, 2012 0:42:01 GMT 1
Post by Enz on Mar 20, 2012 0:42:01 GMT 1
Darth Kraytot nem akarom játékba hozni, sem a Legacyt követni (ez asszem Felék számûzetésével alapjaiban véve hiúsult meg), csak kíváncsi voltam ki lett-e játszva itt. De ez a Waranous - Krayt párhuzam dolog tetszik Nekem a puffanóbogár bejött, mert hát ha valakit azzal elkapnak az nagyot puffan a földön. Legalábbis én ezt véltem felfedezni benne. A javasolt SW-beli idegen neveket és tulajdonneveket aláírom, ezt írtam is a nyitó postban, eléggé gáz a Tatuin meg Korélia és társai, viszont az egyszerû eszközöknél szerintem próbálhatnánk magyarosítani, ahol van értelme és lehet. Ez is részben ösztönös egyébként, fénykardot írunk lightsaber helyett stb. Valahogy a túlzott angolosítás sem jön be, ezért kezdtem el a fajok, népek neveit is kis kezdõbetûvel írni, mivel nagybetûsíteni csak angolban kell, szerintem természetesebb lenne nekünk is a magyar helyesírást követni.
|
|
|
Off
Mar 24, 2012 16:48:06 GMT 1
Post by Enz on Mar 24, 2012 16:48:06 GMT 1
|
|
|
Off
Mar 24, 2012 20:57:22 GMT 1
Post by sithlord on Mar 24, 2012 20:57:22 GMT 1
Amint lemegy a hatalomátvétel és az ESB létrejötte,Wenthar ellátogat a Nagai Birodalomba és ott fedezi majd fel Enzet.
|
|
|
Off
Apr 2, 2012 16:25:52 GMT 1
Post by Grodin Tierce on Apr 2, 2012 16:25:52 GMT 1
Kérdés: a Jaina-s szálon hogyan menjünk tovább a jövőben? Mylord van valami ötlete arról, hogyan lesz Jainából Fény Bajnoka meg miegymás? Illetve egyáltalán, melyik topicban? Tehát pl. helyileg testetlen marad mindaddig amíg nem készült fel, vagy bolygóról bolygóra utazgat inkognitóban, vagy más?
|
|
|
Off
Apr 2, 2012 17:15:14 GMT 1
Post by sithlord on Apr 2, 2012 17:15:14 GMT 1
Jaina kiképzést kap majd visszatér hogy igazságot szolgáltasson a bajba jutott embereknek, amolyan Utazóként járja majd a galaxist. Igazi feladata maj a II. Vong Háborúban lesz, amikor Krayt/Waranous visszatér a Sekottal meg a Lost Tribe Sithjeivel valamint a Vongokkal, és háborúba kezd a galaxis ellen... Ekkor, mivel az örjöngő Kraytot még wentharék sem képesek majd megállítani, színre lép a Fény Lovagja hogy megküzdjön az élő Sötétséggel. Monumentális küzdelem után legyőzi Kraytot és a háború véget ér! Tervezem azt is, hogy a háború során a Korribani Központ súlyos vereségeket szenved vagy elpusztul, és Krayt/Waranous a pár megmaradt hívével ide vonul vissza, a Legacyhoz méltóan.(spoiler) Hogy az ESB-vel magával mi lesz a háború során, hogy megsemmisül e teljesen és beolvad az új EGB-be, vagy netán megmarad csak kicsit lecsökentett területtel (Korribani szektorra gondolok itt elsősorban meg a Comenorra, amelyek szerintem beolvadnak az új EGB-be) azt majd az eljövendő történet határozza meg. de ez már tényleg a nagyon távoli jövő! Amelynek végén megalakul az EGB De bármilyen ötletre vevő vagyok. Addig is míg vissza nem tér mint a Fény Bajnoka vagy Lovagja, kiképzést kap a felemelkedettektől. Ha gondolja erről írhatunk majd pár postot amint lezajlott a Bastioni hatalomátvétel és Krayt újra eltűnik a Sekotra
|
|
|
Off
Apr 2, 2012 19:53:29 GMT 1
Post by Grodin Tierce on Apr 2, 2012 19:53:29 GMT 1
Jó, oké, én elsõsorban az utolsó mondatra voltam egyelõre kíváncsi, hogy mi történik legközelebb Jaina-val. A többi poént még ne lõjük le
|
|
|
Off
Apr 2, 2012 23:25:40 GMT 1
Post by Enz on Apr 2, 2012 23:25:40 GMT 1
Szerintem maradjon az ESB egy része független, akárcsak bizonyos más államok (mondjuk nagaiokra vagy szervezõdõ SZRSZ-re, Serennora gondolok), esetleg felmerült egy ilyen ÚK-szerû állam a Konföderáció maradék területének egy részén, Corellián. Ez már csak azért is érdemes lenne, hogy ha esetleg jön egy vagy több új játékos (reménykedni azért szabad ), akkor legyen mibõl választania. Meg amúgy is multikulti meg színes Galaxis stb. Plusz úgy vettem észre a régi EGB történetében, hogy ha a Galaxis nagy része egy állam alatt egyesült, akkor szép lassacskán elkezdõdtek a belharcok.
|
|
|
Off
Apr 3, 2012 19:12:30 GMT 1
Post by sithlord on Apr 3, 2012 19:12:30 GMT 1
Egy ötletem lenne: A régebbi postokból lehetne csinálni egy nem hivatalos "könyvet" amit az egb.hu-ra fel lehetne rakni, fejezetcímekkel stb. Már csak azért is hogy le legyen mentve a játék tartalma. A feladat egy részét akár be is vállalnám
|
|
|
Off
Apr 4, 2012 21:10:32 GMT 1
Post by Haruhi on Apr 4, 2012 21:10:32 GMT 1
|
|
|
Off
Apr 4, 2012 22:32:17 GMT 1
Post by Grodin Tierce on Apr 4, 2012 22:32:17 GMT 1
Mylord: én elkezdtem valamelyik héten lementeni a topicokat, csak aztán elmaradt. A fõ meló igazából az összerendezés idõrendi sorrendbe, utána kirakni a honlapra már nem nagy ügy.
|
|
|
Off
Apr 4, 2012 22:33:37 GMT 1
Post by Grodin Tierce on Apr 4, 2012 22:33:37 GMT 1
@lyyr: ezt még meg kell értenem, hogy most hogy jön ide. Avagy oda
|
|